Muren bepleisteren
Pleisterwerk verbetert de esthetiek en de hygiënische toestand van een gebouw door de buitenmuren van een nieuwe coating te voorzien. Pleisterwerk voegt niet alleen esthetische aantrekkingskracht toe, maar verhoogt ook de duurzaamheid en levensduur van het gebouw. Pleisterwerk op de binnenmuren is tegenwoordig ook heel gebruikelijk, omdat de binnenmuren meestal nat zijn en er dus geen ruimte is voor pleisterwerk op de buitenmuren. Het bepleisteren van een muur geeft het gebouw meer leven omdat het voorkomt dat stof en andere deeltjes het interieur van het gebouw binnendringen. Contacteer de Specialist Microtopping hiervoor.
Muren bepleisteren
Er zijn vele manieren om een buitenmuur te bepleisteren, maar voordat u een buitenmuur laat bepleisteren, zijn er enkele basisstappen die moeten worden gevolgd. Ten eerste, zorg ervoor dat u alle benodigde apparatuur zoals mengen kranen, gips lat, afplaktape en roller en last but not de minste doen om professionele hulp te krijgen. Als u niet volgt deze fundamentele stappen, kan uw pleisterwerk uiteindelijk bedorven als gevolg van verschillende redenen.
Allereerst de voorbereiding van de gips lat. Voor een goed droge pleisterlat heeft u ongeveer een kopje van elk type gipspoeder nodig en ongeveer vijfenveertig gram zand. Voeg ook een kwart kopje calciumchloride toe voor elke vierkante meter gips die u wilt pleisteren. Vergeet niet de calciumchloride goed te mengen met het water voordat u het pleister op de muren aanbrengt. U kunt een mengtrommel of een peddel gebruiken om de calciumchloride in het water te mengen. Wat is Mortex? Mortex is een decoratieve pleister op basis van cement en kalk waarmee u uw vloeren, muren, plafonds, keuken- en badkamermeubels kunt laten bekleden.
Bepleisteren: Vind hier alle tips, trucs en richtprijzen
Vervolgens moet u een aantal materialen verzamelen zoals cement, zand, gips en houtas. Het cement en het zand moeten in een bak worden gedaan en gemengd met een mortel en cement gipsplaat. Houtas wordt vaak gebruikt om het risico te verkleinen dat het pleisterwerk uit elkaar valt als gevolg van de hitte van de pleisteroven. Gips wordt vaak gebruikt om te voorkomen dat het pleisterwerk aan de muren en plafonds blijft kleven.
Na deze procedure moet u de houten staak in de zandmortel dopen en in het pleisteroppervlak duwen. Nu is het klaar voor verder werk. Nu moet u het gipspleister in water dompelen. Om dit te doen, moet u een schone vochtige doek gebruiken die in water is gedoopt. Nu moet u het gips nat maken en langzaam in het gipsoppervlak duwen.
Hierna moet u het gips in cement dompelen. Ook hier moet u een schone, in cement gedompelde lap gebruiken om het pleisterwerk in te dompelen. Ook hier kan het pleisterwerk worden gedaan door het pleister nat te maken en het voorzichtig in het pleisteroppervlak te duwen. Als het pleister niet goed aan het pleisteroppervlak blijft kleven, kunt u het pleister schuren en overspuiten. Als het pleister niet goed aan het pleisteroppervlak blijft kleven, kunt u vaak afwerkcement gebruiken.